Werkplaats

main_article_image_1531308812.jpg

Banden

Als merk onafhankelijke bandenspecialist adviseren wij je graag over de juiste banden. Het sleutelwoord bij banden is veiligheid. Daarnaast moeten banden voldoen aan comfort, stabiliteit, wendbaarheid, efficiënt brandstofgebruik en grip.

Als bandenspecialist kunnen wij je informeren over de juiste banden voor je auto. Ons assortiment bestaat uit een zeer gevarieerd aanbod van kwalitatieve topmerken en huismerken. Alle merken zijn door ons geselecteerd op basis van veiligheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor de opslag van je winter/zomerbanden hebben we een eigen bandenhotel, wel zo makkelijk. Zo hoef je er niet mee te sjouwen en liggen ze thuis niet in de weg. Tevens zijn ze verzekerd tegen bandendiefstal.

Zomerbanden
Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7°C, deze banden zijn ontwikkeld om een optimale grip en levensduur te bieden bij deze temperaturen. Doordat het in de zomer warmer is kan de band van een zwaardere/hardere rubbersamenstelling gemaakt worden. Door deze hardere samenstelling heb je met een zomerband een lagere rolweerstand en dus ook een lager benzineverbruik; maar dat is nog niet alles! Zomerbanden zijn goedkoper en zullen ook langer meegaan ten opzichte van winterbanden, dat is dus goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

Winterbanden
Hoe hoog de kwaliteit van je zomerbanden ook is, bij temperaturen onder de 7°C hebben ze minder grip en een langere remweg dan winterbanden. Door de speciale rubbersamenstelling en profielopbouw blijven winterbanden langer elastisch en flexibel. Daardoor bieden ze een betere grip op droge, natte, bevroren en besneeuwde wegen. Ook het risico op aquaplaning vermindert. Door de verbeterde grip is de remweg korter en heeft de auto een betere wegligging.

All seasonsbanden
Deze banden zijn voor alle 4 de seizoenen goed bestemt, zolang het geen extreme weersomstandigheden zijn. Hierdoor worden ze ook vaak `all weather´ banden of `4 seizoen ´ banden genoemd. De samenstelling van het rubber en het profiel in deze banden zijn special gemaakt voor de winter en de zomer. Het is zo gemaakt dat je op beide vlakken kan rijden, maar ook niet te veel verliest qua veiligheid. Daarom is het vooral half zomer en half winter profiel. Ook heeft de band een samenstelling die niet te hard en niet te zacht is. Ook is de band bestend tegen zowel hoge als lage temperaturen. Wel is de winterband beter bestand voor koud weer als de all season band, alleen in Nederland is een all season band al vaak genoeg.

Meer services in onze werkplaats

Werkplaats afspraak plannen

Lees meer

APK

Lees meer

Onderhoud & reparatie

Lees meer

Schadeherstel

Lees meer

Banden

Lees meer

Vierwiel uitlijning

Lees meer

Airco service

Lees meer

Ruitreparatie

Lees meer

Aankoopkeuring

Lees meer

Remmenservice

Lees meer

Storingsdiagnose

Lees meer

Prijsbeleid

Lees meer

product_nxt.png
product_prev.png
menu_footer_map_image_1531376226.png

Een écht familiebedrijf

Wij zijn een écht familiebedrijf; en dat al sinds 1985. Met de opgebouwde kennis en ervaring zijn wij uitgegroeid tot een betrouwbaar totaalbedrijf voor uw auto. Van aankoop en financiering, tot onderhoud. Kom gerust eens langs.

OVER ONS
left_img.png
middle.png
right_img.png
whatsappbtn
Morgen Internet - Zorgeloos website