Banden

Als merk onafhankelijke bandenspecialist adviseren wij je graag over de juiste banden. Het sleutelwoord bij banden is veiligheid. Daarnaast moeten banden voldoen aan comfort, stabiliteit, wendbaarheid, efficiënt brandstofgebruik en grip. Als bandenspecialist kunnen wij je informeren over de juiste banden voor je auto. Ons assortiment bestaat uit een zeer gevarieerd aanbod van kwalitatieve topmerken en huismerken. Alle merken zijn door ons geselecteerd op basis van veiligheid en een goede prijs/kwaliteit verhouding. Voor de opslag van je winter/zomerbanden hebben we een eigen bandenhotel, wel zo makkelijk. Zo hoef je er niet mee te sjouwen en liggen ze thuis niet in de weg. Tevens zijn ze verzekerd tegen bandendiefstal.

Zomerbanden

Zomerbanden zijn speciaal gemaakt voor temperaturen boven de 7°C, deze banden zijn ontwikkeld om een optimale grip en levensduur te bieden bij deze temperaturen. Doordat het in de zomer warmer is kan de band van een zwaardere/hardere rubbersamenstelling gemaakt worden. Door deze hardere samenstelling heb je met een zomerband een lagere rolweerstand en dus ook een lager benzineverbruik; maar dat is nog niet alles! Zomerbanden zijn goedkoper en zullen ook langer meegaan ten opzichte van winterbanden, dat is dus goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee.

Winterbanden

Hoe hoog de kwaliteit van je zomerbanden ook is, bij temperaturen onder de 7°C hebben ze minder grip en een langere remweg dan winterbanden. Door de  speciale rubbersamenstelling en profielopbouw blijven winterbanden langer elastisch en flexibel. Daardoor bieden ze een betere grip op droge, natte, bevroren en besneeuwde wegen. Ook het risico op aquaplaning vermindert. Door de verbeterde grip is de remweg korter en heeft de auto een betere wegligging.

All seasonsbanden

Deze banden zijn voor alle 4 de seizoenen goed bestemt, zolang het geen extreme weersomstandigheden zijn. Hierdoor worden ze ook vaak `all weather´ banden of `4 seizoen ´ banden genoemd. De samenstelling van het rubber en het profiel in deze banden zijn special gemaakt voor de winter en de zomer. Het is zo gemaakt dat je op beide vlakken kan rijden, maar ook niet te veel verliest qua veiligheid. Daarom is het vooral half zomer en half winter profiel. Ook heeft de band een samenstelling die niet te hard en niet te zacht is. Ook is de band bestend tegen zowel hoge als lage temperaturen. Wel is de winterband beter bestand voor koud weer als de all season band, alleen in Nederland is een all season band al vaak genoeg.

 

Alfa Romeo
Toyota
Nissan
Volvo
Mazda
Volkswagen
Audi
Honda
Renault
SEAT
Opel
Citroen
Ford
Mercedes-Benz
Peugeot
Kia
Skoda
BMW
Hyundai
Mini
Suzuki