APK

APK bij onze vakkundige keurmeesters

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. De APK is in Nederland in 1985 ingevoerd. In Nederland worden bij een Algemene Periodieke Keuring relatief weinig auto’s afgekeurd. Dat komt omdat 71 procent van alle keuringen tegelijk met een onderhoudsbeurt wordt uitgevoerd. Eventuele mankementen worden dan meteen gerepareerd, daardoor worden de auto’s niet meer als afgekeurd gemeld.

Recentelijk zijn de regels voor de APK aangepast. Hierbij wordt er voornamelijk gekeken naar de intervallen. Zo wordt er een duidelijker onderscheid gemaakt tussen benzine- en dieselvoertuigen. Ook heeft de datum van eerste toelating, wanneer de auto op kenteken is gezet, een grotere invloed op de intervallen. Indien je niet zeker bent, kun je natuurlijk altijd de APK-check doen op de website van het RDW. Autototaal van de Sande helpt je natuurlijk ook graag bij het uitzoeken van de APK-vervaldatum.

De keuring van het voertuig laat je vanzelfsprekend niet aan de eerste de beste over. Autototaal van de Sande kent je auto als geen ander. Ons vakkundig team is professioneel opgeleid en beschikken over de juiste kennis. Onze werkplaats is daarnaast uitgerust met de nieuwste apparatuur en gereedschappen.

APK in combinatie met onderhoud

Een APK is een uitgebreide controle maar zeker geen onderhoudsbeurt. Daarom adviseren wij om de APK te combineren met een onderhoudsbeurt. Je bespaart daarmee kosten en moeite omdat je slechts één keer onze werkplaats bezoekt. Een ander voordeel van de APK in combinatie met de onderhoudsbeurt is dat de auto op nog meer (vitale) punten wordt gecontroleerd en in een betere conditie wordt afgeleverd. Je kunt daarna weer zorgeloos rijden!

 

Citroen
Renault
Volkswagen
Mercedes-Benz
Mini
Mazda
Alfa Romeo
Volvo
SEAT
Audi
Ford
Honda
BMW
Suzuki
Hyundai
Kia
Nissan
Skoda
Opel
Toyota
Peugeot